Hans Dorrestijn
7-9-2015

Hij schreef romans en vogelboeken, evenals de welbekende tune van Sesamstraat (‘Laat je speelgoed staan, schuif gezellig aan…’): Hans Dorrestijn. Op onnavolgbare wijze beoefent de schrijver en cabaretier al jaren alle genres van de literatuur: hij schrijft liederen, gedichten, verhalen, romans, kinderboeken en essays. Niet voor niets dat hij in oktober 2015 de Tollens-prijs 2015 in ontvangst mocht nemen.

Dit jaar werd Dorrestijn 75, en dat wordt gevierd. Bij Nijgh & Van Ditmar de verzamelbundel Zelfs Christus aan het kruis had het beter dan ik thuis en Rubinstein brengt later dit jaar in samenwerking met het Letterkundig Museum De kunst van het lijden. Eind september ging de gelijknamige documentaire in première; deze zal in december worden uitgezonden door AVROTROS Close Up.

Van 11 december 2015 t/m 24 april 2016 brengt het Letterkundig Museum een tentoonstelling over de literaire duizendpoot. Hans Dorrestijn. De Kunst van het Lijden is een vrolijke expositie die laat op luchtige wijze zien dat Dorrestijn weliswaar door diepe dalen is gegaan, maar ook veel momenten van trots en euforie heeft gekend. Het is het verhaal van de mislukkeling die toch op zijn pootjes terecht is gekomen, van de brekebeen die het ver heeft geschopt.

Literatuurmuseum.nl

Grote en kleine verhalen uit de literatuurgeschiedenis worden op Literatuurmuseum.nl tot leven gebracht. Kom dwalen tussen schrijvers en verhalen.

Houd mij op de hoogte via de nieuwsbrief